2024. 07. 04.

Szabadtéri szösszenetek V. - Margaret Island koncert

Zabolátlan – Margaret Island x Szegedi Szabadtéri Játékok


A Margaret Island Budapest Parkot idéző koncertjével kezdtük a júliust az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. 


A zenekar idén ünnepli 10. születésnapját, így a koncertre egy kis nosztalgiázás is kijutott abból az időből, amikor még “a kanapén örömzenéltek”, illetve felcsendültek ritkán játszott dalok, mint például az Éjszaka, és a szinte már klasszikussá érett Hóvirág és Nem voltál jó. Utóbbiba természetesen a közönség is beszállt, hiszen melyik Margaret-rajongó ne ismerné a zenekar első magyarul írt dalát. A három fiatal ugyanis eredetileg angol nyelven kezdte, és “távoli mentoruk”, Bródy János biztatására folytatták magyarul (a Nem voltál jó dalszövegét is ő jegyzi). 



A Margaret Island tíz év alatt rengeteg műfajban kipróbálta magát, és ezekkel bátran játszanak is: a szegedi koncerten is keveredett jazz, blues, népzene, fingerstyle, és a rockosabb elemek.


Az alapító tagok (Lábas Viki, Törőcsik Kristóf, Füstös Bálint) mellett Sárkány Bertalan, Verók Tamás, Kaszás Péter és Bejan Norbert erősítették a csapatot, nem beszélve a lelkes roadie-król, akik a széles zenei palettához illő változatos hangszereket cserélgettek mosolyogva a zenészek kezében, illetve a technikusokról, akiknek szintén nem csekély munka jutott osztályrészül a változatos fényeffekteknek köszönhetően.


Végül pedig mindenképpen fontos szót ejtenünk Lábas Viki színpadi jelenlétéről: mezítlábas, laza nyargalása azt a benyomást kelti, hogy rajtakaptuk, miközben a saját nappalijában egyedül ropja, nem törődve azzal, hogy ezt ki látja, vagy mit gondol róla. Ezzel egyidőben minden belépése pontos, minden hangja tiszta, és a zenekarral olyan finoman figyelnek egymás rezdüléseire, hogy az maga a varázslat. 

A varázslat pedig egy hónap múlva folytatódhat tovább, az együttes ugyanis augusztus végén visszatér Szegedre, hogy a SZIN-en folytassák az örömzenét.

A cikk szerzője: Szabó Anna

Fotók: Szegedi Szabadtéri Játékok - Tari Róbert

Szabadtéri szösszenetek XII. - Szerelmi bájital

A Szerelemi bájital, ami a poloskák megölésére is jó Könnyedség, humor, báj – ezt kaptuk, amikor megnéztük Gaetano Donizetti Szerelmi bájita...