2024. 06. 20.

Szabadtéri szösszenetek II. – Nouvelle Vague

Bossa nova buli a Ligetben


Vajon mi várja a Szegedi Szabadtéri nézőit a Nouvelle Vague koncertjén? – olvasható a kérdés a koncert leírásában. 


Nem tudom, a többi néző hogy van vele, de ami szerda este történt francia együttes koncertjén, az minden várakozásomat felülmúlta. Fülbemászó ritmus, elbűvölő színpadi jelenlét, kellemes hangulat – a csillagfényes újszegedi éjszakában mindez balzsamként ápolja az ember lelkét.


A csapatot 2004-ben Marc Collin és Olivier Libaux hívták életre. A zenekar neve “új hullámot” jelent utalva egyrészt francia mivoltukra, másrészt bossa novás stílusukra. Tény, hogy az embert már az első ritmusok egy párizsi bárba varázsolták, ahol kizárólag törzsvendégek szürcsölik a testes déli vörösbort és alig látni a cigarettafüsttől. 




Phoebe Killdeer és Mélanie Pain, akik a Nouvelle Vague mellett mindketten sikeres szólisták is egyben, elképesztő hangulatot varázsoltak az újszegedi ligetbe, azonban itt nem álltak meg. Még az egyébként visszafogott magyar nézőket is sikerült a színpad elé csalogatniuk – igaz, nem kevés udvarlás árán –, így aki akart, az fejest ugorhatott egy az igazi régi francia filmeket idéző rögtönzött házibuliba.


Szöveg: Szabó Anna

Fotók: Tari Róbert







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szabadtéri szösszenetek XII. - Szerelmi bájital

A Szerelemi bájital, ami a poloskák megölésére is jó Könnyedség, humor, báj – ezt kaptuk, amikor megnéztük Gaetano Donizetti Szerelmi bájita...